Dulu dapat hadiah 1 dinar RM700. Tahun 2020 harga naik RM1200!

Teringat 2 tahun lepas kami dapat 1 dinar pertama daripada leader kami di CUCKOO (2018)

Masa tu saya pun tak kenal sangat dengan ‘game’ emas ni. Tak terfikir langsung nak simpan emas sebab rasa macam tak untung jer nak beli emas…

priority dealer emas dinar public gold

Tapi lepas 2 tahun cek balik harga emas 1 dinar ni dah naik sampai RM1164/dinar (harga terkini). Dan pernah naik hingga RM1200++/dinar!

2 tahun lepas harganya hanya sekitar RM700 sahaja sekeping. Nilainya dah naik dalam RM400 lebih untuk tempoh 2 tahun ni (tak nafikan harga emas pernah stagnant, pernah naik dan turun).

Sekarang alhamdulillah saya sendiri pun dah mula menabung sebahagian simpanan dalam bentuk emas, bukan semua.

Simpan dalam bentuk emas ni bagusnya kita akan kurang ‘nafsu’ nak banyak berbelanja beli benda lain. Bahkan nafsu untuk membeli tu pun dapat dilepaskan dengan membeli ‘logam berharga’ ni.

Saya buat sharing ni kalau orang daftar pun bukan banyak sangat komisyen saya dapat. Tapi saya seronok bila kawan-kawan dan family yang daftar dapat mula menyimpan.

Gitulah. Kalau berminat nak tau pasal emas, cara menyimpan emas boleh lah PM saya okay! wa.me/60139916967

__

PS: Saya dealer di Public Gold. Kalau kita taknak pegang emas banyak-banyak, boleh jer simpan emas yang kita nak beli dengan Public Gold tu kat sana. Nanti kita akan ada akaun emas yang mana akan ditulis jumlah emas fizikal yang kita ada. Selagi tak bawak keluar, selagi tu emas tu selamat kat sana. Anytime nak bawak keluar, set appointment jer dengan Public Gold. Urusan jualbeli emas di Public Gold ni ada pengesahan patuh syariah dari Amanie Advisors.

Harga sekarang tengah drop RM274/g. Masih lagi rendah berbanding sebelum ni sekitar RM280/g

_

Minat nak menyimpan emas di Public Gold? Whatsapp Fadhil okay 😉👇

💰 wa.me/60139916967

Wan Ahmad Fadhil,
PG00224909,
Public Gold Priority Dealer.

#KempenHajiUsiaMuda #PublicGold #PublicGoldDealer #PublicGoldSelagor #PublicGoldKL

Leave a Reply

error: Content is protected !!
Scroll to Top
%d bloggers like this: