Bisnes & Kerjaya

rutin dan aktiviti harian ejen penapis air

Rutin & Aktiviti Harian Ejen Penapis Air

Assalamu’alaikum wbt. Sebagai seorang ejen penapis air Cuckoo lebih 6 tahun (2023) ini, saya ingin berkongsi apa aktiviti harian yang perlu dibuat oleh seorang ejen penapis air walaupun anda berniaga secara sepenuh masa atau separuh masa dalam perspektif seorang ejen.  Tidak kisah sama ada anda seorang ejen penapis air Cuckoo, Coway, SK Magic dan sebagainya, …

Rutin & Aktiviti Harian Ejen Penapis Air Read More »

Kerjaya Terakhirku. Pentingnya Pengalaman Berkerja Sebelum Memulakan Bisnes Sendiri

Antara nikmat besar dalam kehidupanku adalah dapat berkerja selama 2 tahun lebih dalam dua buat syarikat kecil sederhana dalam industri event management, yang mana dalam tempoh tersebut terlalu banyak perkara yang saya belajar, bahkan skil, ilmu, cara kerja di tempat kerja tersebut saya masih gunakan hingga ke hari ini. Sebelum berkecimpung dalam pekerjaan tersebut, sepanjang …

Kerjaya Terakhirku. Pentingnya Pengalaman Berkerja Sebelum Memulakan Bisnes Sendiri Read More »

Nak Jadi Baik, Terpaksa ‘Pentingkan Diri’. Macam Mana Tu?

Kadang-kadang, nak jadi baik kita kena jadi pentingkan diri. Macam mana tu? Lately ramai ejen-ejen lain yang PM bertanya macam-macam soalan. Ada masa memang tak sempat nak reply PM tersebut atas kesibukan sendiri. Bila kita tak share, tak guide, bukan bermakna kita kedekut, taknak kongsi rezeki dsb. __ Cuma bagi sesetengah orang. Masa, tenaga dan …

Nak Jadi Baik, Terpaksa ‘Pentingkan Diri’. Macam Mana Tu? Read More »

kelebihan network marketing direct selling business school robert kiyosaki

Nak Belajar Bisnes? Kenapa Anda Perlu Cuba Bisnes Network Marketing & Direct Selling?

Kalau nak belajar buat bisnes, saya sangat sarankan untuk join bisnes network marketing & direct selling.   Ini hasil bacaan & summary berdasarkan bacaan buku Business School: For People Who Like Helping People oleh Robert Kiyosaki. Baru habis baca sekitar 2 bulan lepas.   _   Kenapa join sistem ini proven dapat bantu kita untuk …

Nak Belajar Bisnes? Kenapa Anda Perlu Cuba Bisnes Network Marketing & Direct Selling? Read More »

kerjaya cuckoo - scam

Kerjaya Cuckoo | Wajibkah Ejen Baru Beli Produk CUCKOO?

Kebelakangan ini ramai yang bertanya kepada saya sama ada jika jadi ejen Cuckoo, perlukan beli 2 produk Cuckoo atau tidak? Ini telah menjadi satu persoalan kerana sebahagian ejen yang merekrut ejen baru menjadi ejen Cuckoo mewajibkan sesiapa yang mendaftar untuk menempah 2 unit produk Cuckoo. Dan kebiasaannya adalah penapis air dan penapis udara Cuckoo. Persoalannya, …

Kerjaya Cuckoo | Wajibkah Ejen Baru Beli Produk CUCKOO? Read More »

kenapa ejen bercuti luar negara

Kenapa Ejen Penapis Air Selalu Pergi Bercuti Luar Negara?

Kenapa ejen-ejen penapis air pergi bercuti luar negara (dan suka tunjuk gambar bercuti)? 1. Setiap syarikat yang menawarkan sistem ejen pasti mempunyai tawaran komisyen dan insentif. 2. Komisyen adalah dalam bentuk wang ringgit. Orang yang jadi ejen dan menjual, sudah pasti hasil yang diinginkan adalah wang ringgit. 3. Insentif pula boleh wujud dalam pelbagai bentuk. …

Kenapa Ejen Penapis Air Selalu Pergi Bercuti Luar Negara? Read More »

income rm20k jual cuckoo

Ibu Muda 25 Tahun – Income RM20k Sebulan Jual Cuckoo?

Baru berusia 25 tahun, pendapatan sekurang-kurangnya RM20,000 setiap bulan dalam industri penapis air. Tak sampai 1 tahun pun nak capai, MasyaAllah.  Dengan pendapatan beginilah beliau dapat bantu keluarga untuk memiliki hidup yang lebih berkualiti. Namun ia bukanlah datang bergolek. Sebagai seorang anak muda, seorang ibu muda, bermula hanya dengan RM6 di dalam poket, tiada kereta, …

Ibu Muda 25 Tahun – Income RM20k Sebulan Jual Cuckoo? Read More »

power up camp cuckoo

CUCKOO POWER UP CAMP 2019 – Sharing Dari NCM Fadzli Rosli

Kalau ada sharing dari anak muda ini, pasti aku akan tulis. Sebab beliau memang lain dari yang lain. Pada usia muda, beliau dah merasa kejayaan luar biasa walaupun tiada pengalaman dalam alam pekerjaan. Kini pada usia 26 tahun, beliau sudah merasa income tertinggi RM71 ribu dalam 1 bulan. Untuk anak muda berusia 26 tahun, memang …

CUCKOO POWER UP CAMP 2019 – Sharing Dari NCM Fadzli Rosli Read More »

ejen power

Apa Yang Membezakan Ejen Yang Power Dan Ejen Biasa-Biasa?

APA YANG MEMBEZAKAN EJEN YANG ‘POWER’ DAN EJEN BIASA-BIASA? Setelah bersama Cuckoo selama 2 tahun, saya nak share apa yang saya nampak depan mata saya. Apa yang membezakan ejen-ejen yang power dan cepat berjaya dan ejen Cuckoo yang biasa-biasa. Kuncinya adalah: *ATTITUDE / SIKAP* Ejen power mempunyai sikap luarbiasa. Ejen biasa-biasa mempunyai sikap biasa-biasa.   …

Apa Yang Membezakan Ejen Yang Power Dan Ejen Biasa-Biasa? Read More »

error: Content is protected !!
Scroll to Top