rutin dan aktiviti harian ejen penapis air

Rutin & Aktiviti Harian Ejen Penapis Air

Assalamu’alaikum wbt. Sebagai seorang ejen penapis air Cuckoo lebih 6 tahun (2023) ini, saya ingin berkongsi apa aktiviti harian yang perlu dibuat oleh seorang ejen penapis air walaupun anda berniaga secara sepenuh masa atau separuh masa dalam perspektif seorang ejen.  Tidak kisah sama ada anda seorang ejen penapis air Cuckoo, Coway, SK Magic dan sebagainya, …

Rutin & Aktiviti Harian Ejen Penapis Air Read More »

kerusi urut cuckoo ogawa bespoke massage chair

Pelancaran Kerusi Urut Cuckoo Ogawa Bespoke (Massage Chair)

2 hari yang lalu saya hadiri majlis pelancaran produk terbaru Cuckoo iaitu kerusi urut Bespoke. Kerusi urut adalah produk yang dah lama dalam pasaran Cuckoo Korea tetapi Alhamdulillah sekarang di Malaysia pun dah dilancarkan massage chair Cuckoo pula. Kerusi ini dilancarkan oleh duta Cuckoo Malaysia iaitu Dato’ Sri Siti Nurhaliza pada hari pelancaran tersebut, 16 …

Pelancaran Kerusi Urut Cuckoo Ogawa Bespoke (Massage Chair) Read More »

cara pergi umrah diy panduan www.fadhilk.com

Bagaimana Cara Kami Pergi Umrah DIY? Murah Ke?

Assalamuā€™alaikum wbt. Dah lama saya tak buat perkongsian berkenaan rehlah Haramain, pergi ke Mekah untuk ibadah Umrah dan ke Madinah untuk ziarah Masjid Nabawi dan maqam Rasulullah s.a.w.  Untuk posting ni, saya nak share berkenaan pengalaman saya dan isteri pergi ke Mekah dan Madinah untuk tujuan Umrah secara DIY selama 13 hari 12 malam. Ini …

Bagaimana Cara Kami Pergi Umrah DIY? Murah Ke? Read More »

Philips AMWAY PerfectCare Steam Generator PSG6064

Pengalaman Guna Iron Philips AMWAY PerfectCare Steam Generator PSG6064. OK Tak?

Pada bulan April 2023 ni, kami baru beli iron seterika baru Philips (Amway) PerfectCare Steam Generator PSG6064 ni. Kenapa beli iron ni? Ceritanya, iron lama kami tu dah rosak disebabkan renjatan elektrik. Sebelum ni pun pernah terjatuh sekali. Lepas terjatuh tu, iron tu kerap terkeluar air sendiri menyebabkan pakaian lembab sikit masa iron. Nak guna …

Pengalaman Guna Iron Philips AMWAY PerfectCare Steam Generator PSG6064. OK Tak? Read More »

kba al jahiz belajar bahasa arab ustaz ashafizrol

Pengalaman Ikuti Program Bahasa Arab Al-Jahiz (Ustaz Ashafizrol)

Pengalaman (pra-matang) ikuti program Bahasa Arab bersama KBA Al-Jahiz selama 3 minggu. Di samping mengikuti kelas Madinah Arabic bersama CALSD, saya join juga kelas Al-Jahiz yang dikelolakan oleh Ustaz Ashafizrol. Sebagai seorang peniaga yang tiada komitmen menyambung pengajian tinggi Masters, 2 kelas seminggu ni bagi saya tidaklah berat mana sebab saya hanya perlukan 3 jam …

Pengalaman Ikuti Program Bahasa Arab Al-Jahiz (Ustaz Ashafizrol) Read More »

emas gold maybank islamic gold account miga-i emas public gold quantum metal murah

Beli Emas Maybank Islamic Gold Account (MIGA-i) Lagi Murah?

Untuk pembelian emas simpanan, antara company yang reliable dan jual emas pada harga murah adalah Maybank. Maybank ada MIGA-i Maybank Investment Gold Account Islamic yang mana simpanan emas di MIGA-i ini based on physical gold juga. Sekadar yang saya perasan, harga per gram memang lagi murah dari Public Gold dan lain-lain, mungkin sebab harga jualan …

Beli Emas Maybank Islamic Gold Account (MIGA-i) Lagi Murah? Read More »

Anak Cemburu & Kisah Anak-Anak Nabi Adam & Ya'qub

Anak Cemburu & Kisah Anak-Anak Nabi Adam & Ya’qub

Anak-anak mudah nak rasa tak puas hati bila mereka rasa salah seorang seolah-olah dilebihkan dari yang lain. Kadang kala sekecil-kecil perkara pun dapat diungkit bila datang rasa tak puas hati Cabaran nak besarkan anak-anak semuanya berbeza. Biasanya kisah anak-anak Nabi Adam dan anak-anak Nabi Ya’qub lah menjadi modal hamba untuk menenangkan keadaan, bagi mereka fikir dari …

Anak Cemburu & Kisah Anak-Anak Nabi Adam & Ya’qub Read More »

hak jiran tetangga ustaz shamsuri ahmad

Hak Jiran Tetangga (Yang Semakin Dilupakan) – Ustaz Shamsuri Ahmad

Nak masuk tahun 2022 sikit lagi. Harini terdetik nak dengar ceramah daripada Ustaz Shamsuri Hj Ahmad berkenaan jiran tetangga. Aku dari kecik dulu memang kerap dengar ceramah-ceramah Ustaz Shamsuri dalam kereta sebab ayah beli kaset-kaset Ustaz Shamsuri. Dunia sekarang manusia makin hidup “nafsi nafsi” pentingkan diri sendiri. Bahkan jadi sesuatu yang normal di kawasan bandar …

Hak Jiran Tetangga (Yang Semakin Dilupakan) – Ustaz Shamsuri Ahmad Read More »

senarai barang bantuan banjir

Senarai Barang Bantuan Mangsa Banjir & Barang Cuci Rumah

Assalamu’alaikum wbt. Negara kita kini (sejak 19 Disember 2021) sedang dilanda musibah banjir besar yang menjejaskan banyak lokasi di sekitar Selangor, Negeri Sembilan, Pahang, Kelantan dan lain-lain. Di bawah ini, saya kumpulkan senarai barang-barang yang diperlukan untuk membantu mangsa banjir. 15 Barang Yang Diperlukan Segera (Urgent) Makanan dan minuman (air mineral) Makanan segera – seperti …

Senarai Barang Bantuan Mangsa Banjir & Barang Cuci Rumah Read More »

Biografi Sheikh Abdullah Basmeih, Tokoh Tafsir Malaysia

Review Buku Biografi Sheikh Abdullah Basmeih, Tokoh Tafsir Malaysia

Biografi Sheikh Abdullah Basmeih – Tokoh Tafsir Malaysia – Wan Ramizah Hasan [Tamat baca 14 Disember 2021] Sheikh Abdullah Basmeih merupakan salah seorang tokoh Tafsir al-Quran terkemuka di Malaysia. Terjemahan al-Quran bahasa Melayu yang kita baca sekarang di al-Quran terjemahan mahupun mobile app di telefon bimbit kita adalah terjemahan al-Quran daripada beliau. Sheikh merupakan anak …

Review Buku Biografi Sheikh Abdullah Basmeih, Tokoh Tafsir Malaysia Read More »

error: Content is protected !!
Scroll to Top