Select Page

Hi, Saya Fadhil!

Saya adalah seorang pengurus jualan penapis air dan udara jenama CUCKOO.

Selain berniaga, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya, hobi, tips dan pengalaman bercuti. 

Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca.

Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

Tabiat Makan Tak Habis…

Tabiat Makan Tak Habis…

Bila kita makan di rumah sendiri, restoran, kenduri atau majlis usaha makan sampai habis. Sikap selalu makan tak habis ini adalah tabiat yang perlu kita jauhi sebab sudah tentu ia adalah satu bentuk pembaziran yang nyata. Kalau kita pergi ke kenduri yang mana makanan...

read more
Cabaran Kerja Dari Rumah?

Cabaran Kerja Dari Rumah?

"Bestnya kalau kerja dari rumah..." Alhamdulillah, kerja dari rumah memang satu nikmat yang perlu disyukuri. Sekarang dah hampir 2 tahun setengah kerja sendiri dari rumah. Namun di sana juga terdapat pelbagai cabaran yang perlu ditempuhi, lebih-lebih buat golongan...

read more
Cerita Semasa Mula-Mula Jadi Ejen Cuckoo

Cerita Semasa Mula-Mula Jadi Ejen Cuckoo

Setahun lebih yang lalu, tak pernah aku sangka yang aku akan buat bisnes ni secara berjemaah. Masa tu aku masuk Cuckoo semata-mata sebab nak cari makan untuk sara hidup. Sebab aku baru je lepas resign dari kerja dan pilih untuk kerja sendiri. Alhamdulillah, keputusan...

read more
Lelaki Misteri Dari Mesir

Lelaki Misteri Dari Mesir

LELAKI MISTERI DARI MESIR (Yang sedang berjalan menuju masjid, kopiah putih)   Kali pertama aku jejakkan kaki ke Masjidil Haram adalah pada bulan Ogos 2017 untuk tunaikan ibadah Haji.   Sebelum-sebelum tu memang tak pernah jejak kaki ke sana, paling kuat pun tengok...

read more

Jom Subscribe Blog Saya! Saya Update Blog Saya Ke Email Anda

Masukkan email anda ke sini untuk dapatkan update terkini dari blog saya.

Join 7 other subscribers

Siapa saya?

Saya merupakan seorang konsultan jualan penapis air dan udara jenama Cuckoo. Selain daripada itu, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya dengan anda semua. Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca. Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

Review Produk & Servis

Saya banyak buat review untuk buku dan produk. Saya gembira untuk bantu buat review produk dan servis anda jika ia baik untuk digunakan oleh orang ramai.

Hak Cipta Terpelihara

Ini adalah blog peribadi Wan Ahmad Fadhil. Tidak dibenarkan untuk menyalin mana-mana bahagian blog tanpa keizinan.

W: www.fadhilk.com
E: fadhil89@gmail.com

error: Content is protected !!