Select Page

Hi, Saya Fadhil!

Saya adalah seorang pengurus jualan penapis air dan udara jenama CUCKOO.

Selain berniaga, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya, hobi, tips dan pengalaman bercuti. 

Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca.

Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

Cerita Semasa Mula-Mula Jadi Ejen Cuckoo

Cerita Semasa Mula-Mula Jadi Ejen Cuckoo

Setahun lebih yang lalu, tak pernah aku sangka yang aku akan buat bisnes ni secara berjemaah. Masa tu aku masuk Cuckoo semata-mata sebab nak cari makan untuk sara hidup. Sebab aku baru je lepas resign dari kerja dan pilih untuk kerja sendiri. Alhamdulillah, keputusan...

read more
Lelaki Misteri Dari Mesir

Lelaki Misteri Dari Mesir

LELAKI MISTERI DARI MESIR (Yang sedang berjalan menuju masjid, kopiah putih)   Kali pertama aku jejakkan kaki ke Masjidil Haram adalah pada bulan Ogos 2017 untuk tunaikan ibadah Haji.   Sebelum-sebelum tu memang tak pernah jejak kaki ke sana, paling kuat pun tengok...

read more
21 Tips Persiapan Umrah | Persediaan Mental & Spiritual Sebelum Umrah

21 Tips Persiapan Umrah | Persediaan Mental & Spiritual Sebelum Umrah

21 Persiapan Dan Persediaan Awal Mental Dan Spiritual Sebelum Pergi Menunaikan Ibadah Umrah Ke Tanah Suci. بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ Banyak yang perlu disedia dan dilakukan sebelum...

read more
Kasih Sayang Fir’aun Kepada Nabi Musa

Kasih Sayang Fir’aun Kepada Nabi Musa

Sewaktu Nabi Musa masih bayi, Fir'aun memerintahkan bala tenteranya untuk membunuh anak-anak kecil lelaki dan membiarkan hanya yang wanita. Kerana dia takut jika satu hari nanti ada pemuda yang akan menumbangkan kerajaannya yang agung pada masa itu. Namun ketika...

read more
Kenapa Kita Susah Nak Bertindak?

Kenapa Kita Susah Nak Bertindak?

Kita tahu apa perlu dibuat, tapi kenapa masih tak buat? Ini antara kebuntuan dalam fikiran yang sebenarnya sudah ada jawapannya. Sebenarnya hanya 10 minit di awal pagi atau sebelum tidur yang kita perlukan untuk susun segala aktiviti yang perlu dilakukan setiap hari....

read more

Siapa saya?

Saya merupakan seorang konsultan jualan penapis air dan udara jenama Cuckoo. Selain daripada itu, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya dengan anda semua. Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca. Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

Subscribe to Blog via Email

Masukkan email anda ke sini untuk dapatkan update terkini dari blog saya.

Join 4 other subscribers

Jom Follow Page Saya

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Review Produk & Servis

Saya banyak buat review untuk buku dan produk. Saya gembira untuk bantu buat review produk dan servis anda jika ia baik untuk digunakan oleh orang ramai.

Hak Cipta Terpelihara

Ini adalah blog peribadi Wan Ahmad Fadhil. Tidak dibenarkan untuk menyalin mana-mana bahagian blog tanpa keizinan.

W: www.fadhilk.com
E: fadhil89@gmail.com

error: Content is protected !!