Select Page

Pengalaman Bisnes Zaman Belajar

1. Aku mula buat bisnes dulu masa form 1. Masa tu mak suruh jualkan piza yang dia buat sendiri kat sekolah. 1 piza RM5 sahaja. 2. Masa form 4, ayah dah mula ajak berniaga di jalanan. Yang aku ingat mula-mula dulu kami jual pokok epal bidara masa musim Merdeka di...

10 TIPS EFEKTIF AYAH KERJA DARI RUMAH

10 TIPS EFEKTIF AYAH KERJA DARI RUMAH 1. Sentiasa rancang apa yang perlu dibuat setiap hari. Pastikan kita tulis apa aktiviti yang perlu dilakukan setiap hari, setiap minggu. 2. Bantu isteri dan anak untuk faham kerjaya anda dari rumah. Dan sentiasa ingatkan mereka...

Jadi Ejen Cuckoo Tak Susah, Tak Mudah, Tapi Berbaloi

Jadi Ejen Cuckoo Tak Susah, Tak Mudah, Tapi Berbaloi Masa mula-mula jadi ejen Cuckoo dulu, aku tak pernah jual penapis air lebih daripada 5 unit. 6 bulan pertama, aku berjaya jual paling banyak pun dalam 5 unit sahaja. Untuk aku, perjalanan awal jadi ejen Cuckoo...

Kisah Dr Yasir Qadhi Ditarbiyah Oleh Ayahnya

Dr. Yasir Qadhi pernah cerita mengenai bagaimana ayahnya tarbiyah beliau sewaktu usia muda remaja.   Ayahnya agak strict jika muzik dipasang di dalam rumah.   Sebabnya ayahnya nak Dr. Yasir untuk hafaz al-Quran dan pastikan suasana rumah se-Islamik yang mungkin.  ...

Guru al-Quran Komisyen Besar Ejen Jual Penapis Air?

Kak As berkerja sebagai seorang guru mengaji al-Quran di Terengganu. Beberapa bulan yang lalu, kak As daftar untuk jadi ejen Cuckoo selepas beberapa bulan beliau guna Cuckoo di rumah. Beliau dah lama mencari leader yang dapat bimbing beliau untuk buat jualan Cuckoo...

Gerai Lemang Kijal Paling Sedap

Tadi aku pergi kenduri kahwin di Kijal.   Apa yang aku suka di Kijal adalah lemangnya yang lejen, sedap, super gebu dan lemak.   Di tempat kita, biasanya lemang hanya dijual pada musim perayaan sahaja dan biasanya mahal yakmat.   Mana-mana tempat lain yang aku makan...

Coretan Ayah Sibuk Berkerja Dari Rumah

“Ayah ni asyik kerja je…” Kata ‘Abdurrahman bila aku tengah pegang handphone atau menghadap laptop. “Ayah main lah Lego dengan abang. Buatkanlah abang bangunan tinggi-tinggi. Duduklah sini ayah…” Tapi seringkali aku abaikan permintaan si abang yang masih berumur 3...

error: Content is protected !!