Select Page
Bukan nak menakut-nakutkan orang. Tapi inilah hakikat apa yang ada pada air minuman kita.
 
Antara kandungan logam berat / heavy metal yang ada pada air termasuk:
 
  • Copper
  • Mercury
  • Lead
  • Arsenic
  • Cadmium
 
Antara kesan jangka panjang pada kesihatan jika minum air paip tanpa tapisan yang aku dah ‘Google’ antaranya:
 
– Risiko pada buah pinggang
– Masalah kulit
– Sakit sendi
– Efek pada sistem neurologi dan reproduktif
– Diarrhea / Cirit Birit
– Muntah-Muntah
 
Sebab tu penting minum air yang bertapis. Paling kurang, minumlah air yang ditapis guna penapis paling basic pun takpe. Yang penting filtered.
 
Tapi kalau nak guna produk seperti Cuckoo, Coway dan yang sewaktu dengannya pun tak ada masalah. Nak kena bayar bulan-bulan? Itu tak jadi masalah pun sebenarnya. Itu semua pilihan.
 
Sebab bak kata orang kampung saya, “You buy them not because they are cheap, you buy them because they are good and working”.
 
Benda ni kalau nak percaya atau tak, terserah. Saya share je apa yang saya jumpa di Google.
 
Ikhlas,
Wan Ahmad Fadhil
Konsultan Cuckoo
www.cuckoonano.com
 
[Strictly no copy and paste]

Saya merupaka seorang konsultan jualan penapis air dan udara jenama Cuckoo. Selain daripada itu, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya dengan anda semua. Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca. Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

error: Content is protected !!