Select Page
Hari ini saya terserempak dengan sahabat saya ni di sebuah masjid. Namanya Dr. Miqdad berasal dari negara Yaman.
 
Beliau merupakan seorang pensyarah bagi subjek Teaching Arabic as Second Language (TASL) di sebuah IPT di Kuantan.
 
Selepas berborak pendek dengan beliau, beliau tanya pada saya apa yang saya buat sekarang?
 
Saya cakap, saya kerja sendiri.
 
Beliau pun tahu saya sekarang kerja dengan Cuckoo sebab saya dulu rajin update status jual penapis air di WhatsApp status saya.
 
Beliau borak dengan saya tadi berkenaan air.
 
Sebab beberapa bulan kebelakangan ni beliau kuat rasa letih dan pening kepala.
 
Dalam bulan lepas, beliau pergi ke klinik untuk cek kenapa kerap sakit.
 
Doktor suruh buat ujian kemudian doktor kata
 
“Awak kurang minum air ni”
 
Nak dijadikan cerita, kebetulan baru ni kontrak botol air ‘drinking water’ beliau tamat, beliau pulangkan semula mesin air gelen tersebut kepada syarikat.
 
Dan sekarang beliau beli air mineral kotak je.
 
Kesannya lepas dah tukar, beliau sekarang minum air mineral dan beliau dapat rasakan satu perubahan yang signifikan.
 
Katanya beliau rasa sekarang lebih bertenaga, dah tak ada rasa pening lagi berbanding dulu rasa dehydrated.
 
Saya share dengan beliau,
 
“Drinking water adalah air suling tanpa mineral dan alkali. Mungkin sebab tu awak rasa dehydrated dan pening-pening kepala. Dulu saya pun rasa macam tu.
 
Sebelum guna Cuckoo, saya beli air mineral botol. (Saya TAK AKAN beli air Drinking Water melainkan terpaksa.) Tapi yang tak best sebab penat nak angkat air balik ke rumah.”
 
Beliau tanya saya lagi pasal punca air Cuckoo ni.
 
Saya jawab,
 
“Air Cuckoo ni diambil dari air paip. Pada asalnya, air paip kita memang dah ada sedikit kandungan mineral dan alkali.
 
Namun pada masa sama, air paip juga mengandungi bakteria dan logam berat (heavy metals) yang mana jika diminum terus boleh mengancam kesihatan kita.
 
Namun kalau kita guna Cuckoo, filter kita buka sahaja bukan sahaja menyah bakteria, karat dan kotoran dari air, bahkan ia juga dapat menapis Logam Berat daripada air paip di rumah kita.
 
Pada masa sama, penapis air Cuckoo dapat enhance mineral dan alkali dalam air yang membuatkannya lebih kaya dengan mineral yang baik untuk kesihatan (tapi kandungan tak sama macam air mineral botol).
 
Dulu kat ofis guna mesin Drinking Water, pernah beli drinking water, memang rasa dehydrated.
 
Saya sendiri lepas guna Cuckoo, saya tak pernah rasa dehydrated minum air Cuckoo.”
 
Begitulah, walaupun saya taklah nak memaksa kawan saya beli.
 
Dan saya seronok sahabat saya ni walaupun tak guna Cuckoo, namun beliau ambil keputusan bijak untuk minum air mineral berbanding Drinking Water.
Drinking Water = Reverse Osmosis
—-
Nak tahu pasal produk penapis air Cuckoo? Air bermineral dan alkali ringan Cuckoo
Klik sini untuk tengok produk Penapis Air Cuckoo –> www.cuckoonano.com 

Saya merupakan seorang konsultan jualan penapis air dan udara jenama Cuckoo. Selain daripada itu, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya dengan anda semua. Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca. Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

error: Content is protected !!