Select Page
CUCKOO POWER UP CAMP 2019 – Sharing Dari NCM Fadzli Rosli

CUCKOO POWER UP CAMP 2019 – Sharing Dari NCM Fadzli Rosli

Kalau ada sharing dari anak muda ini, pasti aku akan tulis.

Sebab beliau memang lain dari yang lain. Pada usia muda, beliau dah merasa kejayaan luar biasa walaupun tiada pengalaman dalam alam pekerjaan.

Kini pada usia 26 tahun, beliau sudah merasa income tertinggi RM71 ribu dalam 1 bulan.

Untuk anak muda berusia 26 tahun, memang WOW! MasyaAllah

Pada usia ini, beliau memimpin ramai Natural Manager lain yang lebih berusia dari beliau. Dan bersama beliau, beliau dah lantik beberapa orang Natural Chief Manager sepertinya.

Dulu masa mula buat bisnes Cuckoo ni, tak silap saya income beliau tak sampai RM1000.

Walhal beliau bermula sebagai graduan universiti seperti orang lain pada usia 22 tahun. Dengan 0 network, 0 skill.

NCM Fadzli Rosli (Lee) sebut sebelum beliau join Cuckoo, beliau belum ada lagi akaun FB.

Hanya selepas 2 hari join Cuckoo baru beliau paksa diri untuk buat akaun FB.

Lee kata, zaman sekarang sebagai ejen jualan kita kena betul-betul leverage menggunakan media sosial.

Kena pastikan profile kita nampak sangat presentable. (jangan nampak selekeh, hilang ‘trust’)

Zaman jadi ejen, beliau aktifkan diri untuk post di FB sekurang-kurangnya 5x sehari pasal Cuckoo.

Kenapa perlu guna media sosial?

  1. Ia adalah 100% FREE!
  2. Semua orang pakai media sosial
  3. Boleh reach out kepada seramai mungkin manusia

Namun di FB ni janganlah digunakan semata-mata untuk iklan sahaja. FB ini juga boleh dijadikan channel untuk berkongsi mengenai kehidupan dan juga untuk share info kepada ejen-ejen yang ada bersama kita.

Tips lain dari NCM Lee, bagi ejen-ejen Cuckoo yang ada pasang Cuckoo di rumah. Tanya Natural Doctress yang datang servis penapis air di rumah kita. Berapa rumah mereka servis di area rumah kita?

Kalau apartment tempat kita tinggal ada 200 rumah, dan dia hanya servis 10 rumah. Ini bermakna kita ada 190 prospek untuk kita approach!

Dan semuanya ada di sekitar rumah kita sahaja.

Bagi anak muda, jangan terlalu cepat tengok success orang lain dan rasa nak capai result secepat mungkin.

“Rome was not built in 1 day!”

Kejayaan yang kita tengok orang lain capai itu sebenarnya memakan masa. Bukan buat sebulan dua terus dapat income 5 angka.

Kebanyakan anak muda tidak sabar, dan mereka tak nampak berapa lama masa diambil oleh orang lain yang berjaya untuk berjaya dalam dunia sales.

Lee kata, jarak kejayaan kita dengan kejayaan adalah berapa lama tempoh untuk kita bertindak?

Bila dapat ilmu baru, action plan baru maka bila kita nak bertindak?

Secepat 1 saat? 1 minit? 1 jam?

Atau esok baru bermula? Minggu depan baru bermula?

Jika kita tangguhkan tindakan, sebenarnya kita telah tangguhkan kejayaan kita.

Nak cepat berjaya, cepat bertindak. Go out and just do it! 💪

Wan Ahmad Fadhil,
Natural Manager
Cuckoo International (MAL) Sdn. Bhd.

__

Power Up Camp, Grand Lexis PD
23 Julai 2019

Teknik I.K.U.T. & Personal Branding Jual Penapis Air

Teknik I.K.U.T. & Personal Branding Jual Penapis Air

Teknik I.K.U.T. & Personal Branding Jual Penapis Air

5 PERKARA YG SAYA BELAJAR DARI NCM RAGINA – CUCKOO B.O.M.

“Teknik I.K.U.T.”

🔰 FAKTA 1 – NCM Ragina merupakan antara Top NE semasa beliau masih ejen dulu.

🔰 FAKTA 2 – Beliau juga ketika jadi Cuckoo Natural Manager, menjadi antara Top NM Nationwide dengan jualan tertinggi 700 lebih unit dalam 1 bulan. Wow!

🔰 FAKTA 3 – Antara NCM yang paling femes di Cuckoo antaranya beliau lah. Saya rasa semua orang Cuckoo kenal beliau sebab beliau antara yang paling rajin tonjolkan diri sebagai speaker.

 

1. KOSONGKAN GELAS

Bila kita nak belajar daripada sesiapa, sangat penting untuk kita belajar untuk ‘kosongkan gelas’ kita terlebih dahulu.

Ya, boleh jadi kita lebih tahu tentang ilmu yang disampaikan (tahu lah sangat). Boleh jadi kita rasa kurang setuju.

Tapi dalam sesi pembelajaran, kosongkan gelas yang ada.

Unlearn dan relearn.

Kerana pasti lebih banyak ilmu dan maklumat yang boleh kita cerna bila kita belajar lagi.

Teknik I.K.U.T.

 Ikut – Ikut jer apa kata leader. Sebab mereka lebih berpengalaman dan lebih tahu selok belok menjual berbanding kita.

 Komited – dengan ilmu dan tindakan sehingga berjaya. Jangan separuh jalan.

 Usaha – sepenuh hati, sepenuh jiwa. Barulah kita dapat merasa manisnya hasil usaha kita

 Tawakkal – kepada Allah. Dalam segala usaha dan rencana yang kita buat, maka kembalilah kepada Allah. Mohon kepadaNya dan sentiasa berdoa agar dipermudahkan urusan.

 

2. SELF-BRANDING

Ini antara perkara penting especially bila kita baru nak jadi ejen Cuckoo.

Memang lah jadi ejen tu senang, free.

Tapi janganlah sampai lepas jadi ejen terus Iklan penapis air.

Kawan-kawan kita pun terkejut nanti.

Mulakan dengan self branding. Perkara paling simple boleh anda buat

a. UPDATE GAMBAR – Gunakan gambar anda sendiri yang paling kemas untuk anda display di FB Profile, Whatsapp dan Instagram. Kerana orang akan lebih yakin membeli dengan ‘real people’.

b. ABOUT ME (WhatsApp) – Tulis “Hi, I’m Fadhil! Your trusted Cuckoo consultant” atau yang sewaktu dengannya. Supaya orang tahu kita komited dengan bisnes Cuckoo.

c. FB STATUS – Share di FB, Whatsapp Group, Instagram dsb bagitau semua orang yang kita baru jadi ejen Cuckoo sah berdaftar. Jangan iklan selagi kita belum inform orang keliling kita yang kita ejen Cuckoo. Biar orang ingat nama kita, mereka ingat Cuckoo!

 

3. COPYWRITING SIMPLE TAPI POWER!

Siapa kata Copywriting ni susah? Senang sangat sebenarnya.

Yang penting kita tahu cara yang mudah untuk kita buat copywriting.

Langkahnya seperti berikut:

(contoh: jual Penapis air)

1⃣ ASK YOURSELF WHY – Tanya diri kita, kenapa perlu guna penapis air Cuckoo?

2⃣ LIST IT DOWN – Berdasarkan no 1, listkan sebanyak mungkin apa sebabnya

3⃣ PRIORITIZE IT
Daripada list tersebut, pilih yang mana yang paling penting untuk kita share

4⃣ YOUR COPYWRITING IS DONE!
Daripada poin tersebut, bina copywriting anda hingga siap!

Dan please KEEP IT SIMPLE & STUPID (KISS). Jangan guna bahasa yang orang tak faham.

Gunakan bahasa mudah difahami oleh semua orang. Okay?

 

4. GAMBAR YG CANTIK DAN MENGANCAM

Nak beriklan di FB ni gunakanlah gambar-gambar yang cantik dan kemas.

Nanti barulah orang bernafsu nak beli produk dari kita. Kan?

Gambar yang cantik kita boleh dapat dari website Cuckoo, Google atau ambil gambar sendiri cantik-cantik.

Dan jangan lupa, edit la juga gambar tu cantik-cantik.

Macam-macam software yang ada, tak kisah nak guna laptop atau smartphone. Semua boleh dibuat dengan mudah.

Powerpoint, canva, picsart dan lain-lain semua boleh digunakan untuk buat gambar dan poster yang cantik dan bergaya.

Juga pastikan layout gambar yang kita buat bila share di FB dalam keadaan kemas okay?

 

5. TIPS ADD TARGETED FRIENDS DI FB

Antara cara nak dapatkan sales dengan padu di FB secara FREE adalah dengan penuhkan 5000 friends di FB.

Kalau FB kita takat ada 300 orang friends jer, memang susah nak buat sales.

Lagi banyak friends di FB, lebih besar peluang untuk kita dapatkan sales.

Nak add friends di FB secara targeted pun kena ada teknik tau. Tak boleh add ikut suka kita je.

Antara teknik yang NCM Ragina share adalah

a. Add friends kita punya pasangan (dan ahli keluarga) jadi friend

b. Add mutual friends

c. Masuk mana-manaa group komuniti

Pastikan orang yang kita add tu mampu nak membeli.

Kalau add budak 16 tahun memang diorang tak akan beli. Rugi je. Add mereka yang targeted dan mampu nak beli.

Mampu beli  Dah kerja, dah kawin (kebiasaannya mereka adalah golongan yang mampu)

Sekian sahaja nota yang sempat saya catit bagi sesi bersama NCM Ragina Zulkifli.

Semoga bermanfaat!

 

Wan Ahmad Fadhil,
Natural Manager.
Cuckoo International (MAL) Sdn. Bhd.

5 Tips Buat Sales Meletup Jual Penapis Air Dari Rumah

5 Tips Buat Sales Meletup Jual Penapis Air Dari Rumah

5 Tips Buat Sales Meletup Jual Penapis Air Dari Rumah

5 PERKARA YG SAYA BELAJAR DARI NCM AZZA – CUCKOO B.O.M.

“5 Tips Mudah Buat Sales Meletup Dari Rumah”

Best tak kalau boleh buat duit yang banyak dari rumah? Pasti lah best!

Dan percaya tak, NCM Azza antara ‘star’ dalam sales dari rumah di Cuckoo.

Hanya dengan PM orang di Whatsapp, FB dan Instagram sahaja pun dah boleh jana minimum 10 sales setiap bulan. Power!

🔰 FAKTA 1: NCM Azza ada impian: Nak buat duit yang banyak dari rumah. (Tak silap dulu pernah berkerja, dan dah fed-up kerja 8am – 5pm sebab tiada masa untuk anak-anak)

🔰 FAKTA 2: NCM Azza jadi NE (ejen) hanya 11 bulan. Naik pangkat ke NM hanya 4 bulan. Kemudian terus naik pangkat ke NCM hingga sekarang.

🔰 FAKTA 3: Beliau berjaya jadi surirumah yang bergaji 5 angka TIAP bulan. Best kan?

So, apa yang NCM Azza share hari ni?

 

1. DATABASE

Orang kata. Database is KING. Database tu apa? Senang kata senarai contact yang kita ada, semuanya adalah database yang kita boleh approach untuk menjual.

(Tanpa menafikan, perlu beradab untuk PM orang tau)

Kat mana kita boleh dapatkan Database?

a. NATURAL MARKET/HOT MARKET – Insan-insan yang kita betul-betul kenal. Seperti family and friends.

b. Whatsapp/Telegram Group (selain hot market)

Seperti group Whatsapp yang berkaitan Jemaah Masjid area rumah kita, group Futsal, group Memasak dsb.

Tengok je bahagian contacts, beratus-ratus nombor telefon ada di sana yang boleh anda approach.

c. FB & Instagram Friends

Kawan-kawan di FB dan Instagram kita semuanya boleh di PM/DM

d. Business Card

Business card yang pernah kita terima sebelum dari bisnes-bisnes lama, kerjaya lama dan sebagainya semuanya boleh di-approach semula untuk kita membuat jualan.

e. Customers From Different Business

Pernah jual produk lain sebelum ni? Supplement? Tudung? Pakaian Muslimah dsb? Semua customer dan prospek dari bisnes lama semuanya boleh jadi prospek yang baik.

f. Referral (Suami/Isteri, Adik Beradik, Mak Ayah, Cousin, Best Friends dsb)

Suami/Isteri kita pasti ada kawan-kawan, ada saudara mara, rakan sekerja dan lain-lain. Itu dikira sebagai database referral.

Begitu juga database boleh kita dapat daripada referral ibubapa kita, adik beradik dan lain-lain.

 

2. SHOOTING LIST

Ini antara teknik bagaimana nak dapatkan database. Hampir sama macam nombor 1 di atas.

Teknik ini lebih femes di kalangan ejen-ejen insurans/takaful.

Bagaimana nak buat?

a. Listkan kategori. Contoh:
– Family
– Kawan tadika
– Kawan sekolah rendah
– Kawan sekolah menengah (dan guru-guru)
– Kawan di kolej/universiti (dan lecturer)
– Kawan dan bos tempat kerja lama
– Dan lain-lain

b. Keluarkan semua nama yang anda ingat

c. Dapatkan nombor telefon atau FB Profile mereka

Dari sini sahaja, beratus-ratus nombor telefon yang anda boleh dapatkan.

 

3. SALES PIPELINE

Buat satu sales pipeline guna kertas/microsoft excel.

Segala list nama dan nombor telefon perlu disenaraikan dalam kertas/Microsoft excel tersebut.

Bila dah contact, tandakan bila tarikh dan masa.

Bila follow up juga perlu letakkan bila tarikh dan masa.

Dalam list tersebut, letakkan juga produk apa yang diminati oleh mereka. Juga produk apa yang mereka beli (dan belum beli).

Contohnya: Bila pelanggan beli penapis air, tandakan. Maka di catatan kita, kita akan nampak apa yang dah dijual dan apa yang belum dijual. Produk yang belum dijual, ia boleh dijual kepada mereka satu hari nanti.

 

4. CARA APPROACH?

Antara tips ringkas dari NCM Azza

a. Perkenalkan diri. Pastikan diri kita boleh kaitkan diri kita dengan mereka. Contoh: “Saya dulu belajar kat UITM Shah Alam juga”

b. K.I.S.S. Bila approach orang, hanya share poin penting dan pendek sahaja. Tak perlu tulis panjang lebar. Jangan share iklan terus di PM!

c. Follow Up – Dari semasa ke semasa, follow up mereka yang anda dah approach.

d. Buat ayat standard – pastikan kita ada ayat-ayat standard untuk kita gunakan

e. Personalized – Tulis NAMA orang yang anda approach. Orang tak suka bercakap dengan strangers.

 

5. TIPS TAMBAHAN

Perasan tak, ada masa orang like dan komen status di FB dan Instagram post kita berkenaan iklan atau info mengenai Cuckoo?

Tak salah untuk kita approach mereka di FB dan Instagram. PM atau DM jer.

Demikian sharing dari NCM Azza yang saya nak share petang ni. Sebenarnya ada banyak lagi poin berharga yang saya tak dapat nak share di sini.

Dengan teknik FREE COST atas ni je, NCM Azza Ahmad boleh buat minimum 10 sales setiap bulan. Hebat betul!

InsyaAllah lain kesempatan saya boleh share.

 

Wan Ahmad Fadhil,
Natural Manager.
Cuckoo International (MAL) Sdn. Bhd.

5 Tips Jual Penapis Air Dengan Mudah & Berkesan

5 Tips Jual Penapis Air Dengan Mudah & Berkesan

5 Tips Jual Penapis Air Dengan Mudah & Berkesan

5 PERKARA YG SAYA BELAJAR DARI NCM FADZLI – CUCKOO B.O.M.

🔰 FAKTA 1: NCM Fadzli adalah NCM paling muda di Cuckoo. Menjawat sebagai Natural Chief Manager pada usia 25 tahun. (WTH?!)

🔰 FAKTA 2: Beliau jadi ejen Cuckoo pada usia 22 tahun, masa tu baru lepas graduasi. Tak pernah ada pengalaman berkerja sebelum ini di mana-mana syarikat. Juga tak ada pengalaman buat apa-apa bisnes sebelum ini. Ini pekerjaan pertama beliau.

🔰 FAKTA 3: Gaji tertinggi beliau di Cuckoo adalah sebanyak RM67 ribu, dan seperti yang lain beliau bermula kecil, bermula sebagai ejen biasa.

 

1. Ini Zaman Digital Marketing

Tahukah anda, terdapat 2 billion (2,000,000,000) orang pengguna Facebook di dunia?

Tahukah anda, terdapat 700 Juta pengguna Instagram di dunia?

Zaman Digital ini, kita boleh beriklan kepada orang ramai TANPA perlu kita berjumpa mereka secara berdepan.

Iklan kita masuk ke dalam rumah pelanggan TANPA perlu kita ketuk pintu rumah mereka untuk beriklan.

Digital Marketing ini bukan sahaja membolehkan kita untuk menjual kepada orang yang kita target dengan berkesan, bahkan juga membolehkan kita untuk TERUS berhubung dengan pelanggan hanya dengan 1 klik di telefon bimbit sahaja.

 

 

2. Be Specific!

“Marketing to everyone is marketing to no one”

Bila kita menjual di FB tanpa meletakkan sasaran pasaran, maka iklan kita akan jadi terlalu umum (biasa/bosan).

Maka itu sebabnya orang jarang membeli.

Marketing yang bagus adalah marketing yang spesifik kepada sasaran pasaran, dan hanya ‘bercakap’ dengan 1 sasaran sahaja pada satu masa.

Contoh: Iklan penapis air fokus kepada Suami

Study mengenai sasaran pasaran kita.

Pastikan iklan kita boleh dikaitkan dengan kehidupan mereka.

 

3. Membina Kredibiliti di Media Sosial

Jadi orang yang ada kredibiliti akan buat orang lebih mudah percaya kepada kita di Media Sosial. Kesannya: Lebih ramai yang nak beli dari kita

Bagaimana cara nak tingkatkan kredibiliti di media sosial?

a. LENGKAP – Pastikan segala info mengenai produk, harga, gambar, info Cuckoo dsb lengkap di FB Profile dan FB Page kita. (jangan biar separuh-separuh sahaja)

b. AKTIF DI MEDIA SOSIAL – Pelanggan lebih selesa membeli dengan individu yang nampak aktif dan responsif. Kalau kita dah lama tak aktif di FB, pastikan kita belajar untuk engage dengan FB kawan-kawan kita terlebih dahulu.

c. UP TO DATE – Iklan hari-hari dengan konsisten dan pastikan info iklan yang kita berikan adalah yang terkini

d. TESTIMONI – Dapatkan sebanyak mungkin testimoni dari pelanggan. Tips tambahan: Buat satu album di FB untuk letak testimoni pelanggan anda. Nanti bila ada testimoni baru, update sahaja dalam album tersebut.

e. ACHIEVEMENTS – Share dengan kawan-kawan di Media Sosial anda segala kemenangan kecil hingga kemenangan besar yang anda kecapi. Kalau ada orang beli dengan kita, share di FB.

 

4. Personalized

Tunjukkan diri anda yang sebenar. Kalau tak tunjuk diri kita yang sebenar, nama kita, gambar kita maka bagaimana orang nak beli dengan kita?

Contoh: Penjual penapis air di FB yang guna gambar muka sendiri VS yang guna gambar kucing. Mana lebih dipercayai?

Kemudian, jangan malu untuk share diri anda yang sebenar. Share sahaja mengenai life, minat dan hobi anda di media sosial.

Kawan-kawan kita berkawan dengan kita bukan semuanya sebab Cuckoo semata-mata. Be real.

 

5. Be Consistent

Di FB (Instagram dsb), orang lebih gemar membeli dengan ejen yang nampak konsisten.

Walaupun kita share hari ini dan belum ada yang beli, boleh jadi akan datang mereka akan beli juga.

Pastikan kita share di FB sekurang-kurangnya 3 kali sehari dengan KONSISTEN.

Bila beriklan, pastikan kita sentuh audiens dari sisi yang berbeza. Jangan bagi semua nampak sama je.

Contoh: Buat iklan untuk golongan suami (beli untuk isteri), iklan untuk anak-anak yang dah kerja beli untuk parents, pekerja untuk pasang di ofis dsb.

Sebab kita tak tahu iklan mana yang akan ‘trigger’ emosi audiens kita untuk membeli dari kita kelak.

 

Sekian apa yang saya belajar dari NCM Fadzli Rosli pada pagi ini.

Wan Ahmad Fadhil,
Natural Manager.
Cuckoo International (MAL) Sdn. Bhd.

error: Content is protected !!