Select Page

Hi, Saya Fadhil!

Saya adalah seorang pengurus jualan penapis air dan udara jenama CUCKOO.

Selain berniaga, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya, hobi, tips dan pengalaman bercuti. 

Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca.

Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

Hutang Suami Isteri?

Hutang Suami Isteri?

Daripada awal perkahwinan, kami dah tetapkan satu perkara. Bab duit, wajib rekod. Walaupun sesama suami isteri. Duit wife, duit dia lah. So masa awal kahwin dulu memang banyak kali juga pinjam duit daripada wife aku. Sebab masa tu takde duit sangat. Especially bila...

read more
11 Tip Cara Saya Kumpul Duit Pergi Haji Di Usia Muda

11 Tip Cara Saya Kumpul Duit Pergi Haji Di Usia Muda

Alhamdulillah atas nikmat Allah telah menjemput aku dan isteri untuk menunaikan haji pada usia yang muda sebelum 30 tahun. Siapa yang tak nak dijemput untuk menjadi 'Tetamu Allah'.. atau Dhuyufurrahman? Lebih-lebih lagi pada usia yang muda. SubhanAllah. Sudah tentu ia...

read more
Kehidupan Bukan Sekadar Kerja dan Bisnes Sahaja…

Kehidupan Bukan Sekadar Kerja dan Bisnes Sahaja…

Satu perkara yang perlu aku sebagai seorang berkerjaya dalam jualan ingatkan diri sendiri. Kehidupan kita bukanlah berputar hanya sekitar bisnes, bisnes dan bisnes, duit, duit dan duit. Hidup yang hanya berputar kepada bisnes dan duit adalah hakikatnya kehidupan yang...

read more
Tabiat Makan Tak Habis…

Tabiat Makan Tak Habis…

Bila kita makan di rumah sendiri, restoran, kenduri atau majlis usaha makan sampai habis. Sikap selalu makan tak habis ini adalah tabiat yang perlu kita jauhi sebab sudah tentu ia adalah satu bentuk pembaziran yang nyata. Kalau kita pergi ke kenduri yang mana makanan...

read more
Cabaran Kerja Dari Rumah?

Cabaran Kerja Dari Rumah?

"Bestnya kalau kerja dari rumah..." Alhamdulillah, kerja dari rumah memang satu nikmat yang perlu disyukuri. Sekarang dah hampir 2 tahun setengah kerja sendiri dari rumah. Namun di sana juga terdapat pelbagai cabaran yang perlu ditempuhi, lebih-lebih buat golongan...

read more

Siapa saya?

Saya merupakan seorang konsultan jualan penapis air dan udara jenama Cuckoo. Selain daripada itu, saya gemar menulis dan berkongsi pengalaman hidup saya dengan anda semua. Saya juga suka berkongsi mengenai bisnes dan buku yang pernah saya baca. Tahun 2017, saya pergi menunaikan ibadah Haji. Saya turut kongsikan sebahagian tips berdasarkan pengalaman saya untuk Haji di usia muda.

Subscribe to Blog via Email

Masukkan email anda ke sini untuk dapatkan update terkini dari blog saya.

Join 4 other subscribers

Jom Follow Page Saya

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Review Produk & Servis

Saya banyak buat review untuk buku dan produk. Saya gembira untuk bantu buat review produk dan servis anda jika ia baik untuk digunakan oleh orang ramai.

Hak Cipta Terpelihara

Ini adalah blog peribadi Wan Ahmad Fadhil. Tidak dibenarkan untuk menyalin mana-mana bahagian blog tanpa keizinan.

W: www.fadhilk.com
E: fadhil89@gmail.com

error: Content is protected !!